Svetovno prvenstvu za kadete in mladince Abu Dhabi, Združeni arabski emirati

Od 1. Do 4. Marca 2018 je v Abu Dhabiju, Združeni arabski emirati potekalo svetovno prvenstvo za kadete in mladince. Naš klub so zastopali Lena Kostanjšek, Nejc Zorec in Benjamin Pirnat. Nejc Zorec in Benjamin Pirnat sta letos prvič nastopila na svetovnem prvenstvu v okviru slovenske ju jitsu reprezentance.

Prva je na tatami stopila Lena Kostanjšek v kategoriji kadetinj do 57 kg. Prva nasprotnica je prihajala iz Rusije, kateri je morala priznati premoč. Nato pa so ji sledile nasprotnice iz Švedske in Romunije, katere je premagala. Na koncu jo je čakala še borba za tretje mesto proti Grkinji, s katero je izgubila. Tako je svetovno prvenstvo končala na odličnem 5.mestu.

Nejc Zorec v kadetski kategoriji do 60 kg je dobil prvega nasprotnika prav tako iz Rusije, s katerim je izgubil. V repasažu pa se je pomeril najprej z Irancem, nato z Tajcem. Oba nasprotnika je premagal. Nato je dobil nasprotnika prav tako iz Tajske, s katerim je izgubil in tako končal tekmo na odličem 7.mestu.

Benjamin Pirnat je nastopal v kategoriji kadetov do 73 kg. Prvi nasprotnik je prihajal iz Italije, katerega je premagal na ful ippon. V polfinalu se je soočil z Belgijskim predstavnikom, katerega je prav tako premagala na ful ippon. V finalni borbi je dobil nasprotnika iz Rusije, kateri ga je za 1 točko premagal. Tako je Benjamin postal svetovni podprvak.

Ob tatamiju jih je spodbujal in jim svetoval naš predsednik in njihov trener David Štraus, ki je z rezultati več kot zadovoljen.

Zahvaljujemo se vsem podpornikom kluba, predvsem pa gre zahvala našim donatorjem in sponzorjem, ki nam omogočajo, da se lahko sploh udeležujemo večjih tekmovanj in dosegamo po najvišjih mestih.

Svetovno prvenstvu za kadete in mladince Abu Dhabi, Združeni arabski emirati