Sprejem novih treh evropskih podprvakov

Med 25. In 27. Oktobrom je na največjem grškem otoku, na Kreti v Heraklionu potekalo Evropsko prvenstvo v ju jitsu za kadete (do 18 let)  in mladince (do 21 let). Na prvenstvu so nastopili tudi trije člani Kluba borilnih veščin Fudoshin iz Gotovelj.

Prvi dan je v kategoriji borbe moški U18 do 66kg nastopil Nejc Zorec. P prvem krogu je premagal Poljaka, v četrtfinalu je bil boljši od Francoza, v polfinalu je premagal Italijana, v velikem finalu pa moral premoč priznati drugemu italijanskemu predstavniku in tako osvojil srebrno medaljo in naslov Evropskega podprvaka.

Drugi dan je na blazine stopila Lena Kostanjšek v kategoriji borbe ženske U18 do 63kg, kjer je ponovila Nejcev uspeh iz prejšnjega dne ter tudi ona postala Evropska podprvakinja, po zmagah na Madžarko ter Nemko je v finalu od nje bila boljša aktualna svetovna prvakinja iz Avstrije. Lena je tako po štirih zaporednih 5.mestih na velikih tekmovanjih (EP in SP) končno prišla do tako želene medalje.

Zadnji dan pa je nastopil Benjamin Pirnat. Aktualni Svetovni podprvak med kadeti je letos prešel v višjo starostno kategorijo in sicer med mladince. Nastopil je v kategoriji borbe moški U21 do 69 kg. Pa čeprav je bila večina nasprotnikov dve leti starejša od njega, se domov ni vrnil praznih, saj je tudi on domov prinesel srebrno medaljo. Po vrsti je premagal Španca, Avstrijca ter Rusa, finalu pa izgubil z Romunskim predstavnikom.

KBV Fudoshin je tako prvič v zgodovini dobil tri Evropske podprvake na enem evropskem prvenstvu, kar je izjemen uspeh. Na tekmovanju jih je spremljal klubski trener ter selektor Slovenske reprezentance Tilen Hadolin.

Ob prihodu v Slovenijo smo naše podprvake in trenerja pričakali v naši domači telovadnici. Pri sprejemu je sodeloval tudi podžupan občine Žalec g. Marjan Vodeb, ki je prejemnikom medalj osebno čestital in skupaj z njimi nazdravil še na več medalj.

Vendar pa veliko počitka za Fudoshinove reprezentante Slovenije ne bo, ker se že čez 14 dni odpravljajo na Svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v prestolnici Združenih Arabskih emiratov, v Abu Dabiju, kjer se nadejajo še kakšne Svetovne medalje.

Povezava na GALERIJO.