Sprejem naših reprezentantov iz svetovnega prvenstva ABU DHABI

Med 16. In 19. novembrom je v prestolnici Združenih Arabskih Emiratov Abu Dabiju, potekalo Svetovno prvenstvo v ju jitsu za kadete (do 18 let)  in mladince (do 21 let). Na prvenstvu so nastopili tudi trije člani Kluba borilnih veščin Fudoshin iz Gotovelj.

Drugi dan prvenstva (nedelja) sta nastopila Nejc Zorec in Lena Kostanjšek. Nejc je v kategoriji borbe moški U18 do 66kg v prvem krogu je premagal Belgijskega predstavnika, v polfinalu je moral premoč priznati kasnejšemu Svetovnemu prvaku iz Nizozemske, nato pa je  v borbi za 3. Mesto premagal predstavnika Romunije in tako osvojil BRONASTO medaljo.

Lena pa je nastopila v kategoriji borbe ženske U18 do 63kg in je v prvem kolu premagala Madžarsko predstavnico, nato pa v polfinalu še Grkinjo, v finalu pa je po napaki v zadnjih sekundah na žalost izgubila borbo (rezultat 6:4) ter se tako okitila s SREBRNO medaljo in naslovom Svetovne podprvakinje.

Tretji dan pa je nastopil Benjamin Pirnat. Benjamin je nastopil v kategoriji borbe moški U21 do 69 kg. V prvem krogu je suvereno premagal predstavnika Afganistana, nato je v četrtfinalu izgubil proti lanskoletnemu Evropskemu prvaku ter bi tako moral v repasažu za medaljo trikrat zmagati. To mu je v tretji borbi proti Rusu uspelo, nato pa je v ponovitvi finala z letošnjega Evropskega prvenstva ponovno izgubil proti Romunu ter tako tekmovanje končal na 7. Mestu.

Na tekmovanju jih je spremljal klubski trener ter selektor Slovenske reprezentance Tilen Hadolin.

Že tako uspešno leto je na tekmovanju v Abu Dabiju postalo najuspešnejše za KBV Fudoshin v zgodovini, saj so letos skupaj osvojili kar 5 medalj na Evropskem in Svetovnem prvenstvu. Štiri so bile srebrne, ena pa bronasta. Z obeti lahko gledamo v prihodnje leto, ko bo kateri od mladincev in mladink tudi še počasi potrkal na vrata članske reprezentance. Pa tudi nekaj nekaj članov ekipa U16 bo prešlo v kategorijo kadetov (U18) ter tako imelo možnost nastopa na velikih tekmovanjih, kar do sedaj niso imeli.

Povezava na GALERIJO.